Assen: Optimaal beleven & genieten

Assen heeft als historische hoofdstad van de provincie Drenthe veel te bieden. Assen is een levendige stad. Het hele jaar door vinden er tientallen festivals plaats. Eenmalige festivals, maar ook veel jaarlijks terugkerende festivals, zoals het Asser Korenfestival, het Theaterfestival Assen, het PopAs Festival, het Bevrijdingsfestival, de TT-feestweek en nog veel meer. Bijna te veel om op te noemen.

Stadswandelingen

Diverse wandelmogelijkheden door het centrum, langs de Vaart en het Asser Bos. 

Stadsgids

Een stadsgids is voor groepen in principe op elk gewenst tijdstip te bespreken door
contact te zoeken met de VVV aan de Marktstraat 8-10.

In hartje Assen vindt u De Nieuwe Kolk 

Dé plek voor theater, film, dans, boeken, muziek, kunst, lekker eten en drinken.

Met tal van voorzieningen is De Nieuwe Kolk een ontmoetingsplek bij uitstek. Een bioscoop met vijf zalen, twee theaterzalen, een bibliotheek, een beeldentuin en een grand café om op adem te komen.

TT Circuit

Het TT Circuit assen kent u natuurlijk van de jaarlijkse Dutch TT. Maar er is nog veel meer te beleven op dit prachtige circuit. Zoals de WK Superbike, de Champ Car World Series, diverse festivals, slipcursussen... En tussendoor kunt u er een kijkje achter de schermen van het circuit nemen en zelfs een rondje over het circuit rijden!

Drents Museum

Het Drents Museum een toonbeeld van nieuwe architectuur gecombineerd met historische bouwkunst die zo kenmerkend is voor Assen. Hier zijn regelmatig zeer bijzondere tentoonstellingen te bezichtigen.